Informatie

omtrek

Materiaal

Onze pruiken zijn gemaakt van de beste kwaliteit synthetisch haar. Deze zijn tegenwoordig nauwelijks meer te onderscheiden van echt haar en tegelijkertijd betaalbaar. Onze pruiken zijn verstelbaar met een klein bandje en zijn geschikt voor hoofdmaten van ca. 52 tot 58 cm. Dat is voor de meeste mensen geschikt. U kunt dit bij uzelf meten zoals op de foto hiernaast.

 

Behandeling

Van een synthetische pruik kunt u lang plezier hebben als u er goed mee omgaat. Omdat de synthetische vezel sneller slijt door wrijving, kunt u de pruik beter afzetten wanneer u gaat slapen. Ook kan de vezel niet goed tegen een te hoge temperatuur, daarom is het gebruik van stylingsapparaten en wassen met warm water afgeraden.

Om de pruik te wassen, kunt u het best de pruik in een bak met lauw water en een beetje shampoo of wasmiddel leggen. U kunt de pruik een tijdje laten weken en daarna uitspoelen en aan de lucht laten dragen. Kam de pruik door met een grove kam zonder nopjes wanneer de pruik helemaal droog is. U kunt met uw vingers eventueel uit de klit halen wanneer hij nat is.

Het gebruik van haarlak heeft op de pruik niet hetzelfde effect als bij echt haar en is daarom ook afgeraden. Synthetisch haar blijft van zichzelf een stuk beter in model dan echt haar.